Een code95 komt vaker van pas en moet je laten bijschrijven als beroepschauffeur. Het is verplicht om dan een nascholing in Code95 te volgen. Doe je dit niet, dan mag je niet meer rijden. Ga je toch rijden? Dan krijg je een boete van €900. Volg daarom altijd de nascholing van Code95. Deze duurt doorgaans maar 35 uur. Door de nascholing kan je veilig rijden en dat is van belang, want er gebeuren al genoeg ongelukken. In welke gevallen komt code95 van pas? Wij vertellen je er graag meer over.
Verplicht
Code95 komt eigenlijk altijd van pas. Het is namelijk verplicht om deze nascholing van Code95 te doen. Een nascholing Code95 kun je in Maastricht doen, maar het kan ook ergens anders in ons land. Goed nieuws, want deze nascholing code95 in Maastricht of ergens anders in Nederland is 35 uur en hoef je maar een keer in de 5 jaar te volgen. Het is dus niet zo dat je ieder jaar 35 uur nascholing moet doen, dus de eis valt best wel mee. Zorg dat je een keer per jaar een hele dag nascholing volgt. Doe je dit? Dan voldoe je al aan de eis en heb je er verder weinig omkijken meer naar.
Ontwikkelen
Code95 komt ook van pas bij je ontwikkeling als chauffeur. Ben je een goede chauffeur? Dan heb je waarschijnlijk ook de motivatie om je reis zo veilig mogelijk af te leggen en steeds te blijven leren. Met Code95 leer je steeds alle zaken die met je beroep hebben te maken die op dat moment relevant zijn. Het gaat bij de Code95 niet zozeer om het rijden zelf, dat kun je natuurlijk als de beste. Het gaat meer om de zaken naast het rijden die je goed moet kennen en die belangrijk zijn.
Serieus
Wil je een nieuwe baan bij een ander bedrijf als chauffeur? Dan komt Code95 ook van pas. Door deze code steeds te laten vernieuwen laat je zien aan je potentiële werkgever dat je je werk serieus neemt en dat je bereid bent nascholing te volgen om zo op een veilige manier de weg op te gaan.